Tänään hammaslääkäriin kävellessäni pysähdyin hetkeksi katsomaan ympärilleni. Asfalttitiet olivat tummia kastuttuaan luultavasti sateessa, puut ja pensaat ilman lehtiä, ja suuri ruohikkokenttä vieressäni oli yhä kellertävänvihreä. Suuri risteys lähistöllä levitti meluaan pitkälle säteelle ja ilmassa haisi autojen pakokaasu.
Ei kovin joulumieltänostattavaa, eihän?
Ainakaan Etelä-Suomeen ei siis olla saamassa valkoista joulua, mikä ihan tosissaan kyllä harmittaa, minua ainakin. Yritän silti lohduttautua lumihiutale-valoillani ja toivoa lunta viimeistään tammikuuksi. Joulukortteihin tekee mieli kirjoittaa lainauksia White Christmas - joululaulusta:

"I'm dreaming of a white Christmas 
Just like the ones I used to know 
Where the treetops glisten, 
and children listen 
To hear sleigh bells in the snow
"


Sama täällä. Koiraa lenkittäessäni totesin, että ei tämä nyt ainakaan joulua muistuta. Lunta ei näy eikä kuulu ja nurmikkokin vihertää yhä. Ärsyttää, mutta enimmäkseen harmittaa.
Periaattessa sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä. Ilalla, kun tunnelma on tiiviimillään on jo niin pimeää ettei ulos näe. Sitten vain laitetaan takkaan tuli ja kynttilöitä ympäriinsä.
Lämmin valo leviää hetkessä taloon ja sähköähän ei edes tarvitse siinä vaiheessa. Hieman suklaata ja keinutuoliin istumaan villasukat jalassa. Jossain välissä voi napata glögimukillisen.
Jos siitä enää mihinkään jaksaa nousta.
Niin, että jos se rakas, valkea joulu ei tule niin tehdään siitä sitten maailman paras musta jo
ulu!

!large-normal.jpg

Mitä mieltä te olette "mustasta" joulusta?


Toiveikkaana, vaikka hieman pettyneenä
Em & Becca

+++ ekstrana (lue: täytteenä) joku Beccan outo kuviksentyö
1463693_409980829104983_680901980_n-norm

1512538_409980805771652_1772865347_n-nor